Atina'da uluslararası ırkçılık karşıtı konferans

17.10.2016 - 08:08
Haberi paylaş

15-16 Ekim'de Atina'da ırkçılığa ve faşizme karşı düzenlenen toplantı sona erdi. Toplantıda mültecilere yönelik çalışmalarla faşizme karşı verilecek mücadelenin rotası tartışıldı.

Irkçılığa ve Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi (KEEFRA) tarafından düzenlenen toplantıda "Avrupa: Mültecilerin karşısında bir kale gibi. Mültecilere kapılar açılsın!", "İslamofobi" Irkçılığın yeni yüzü", "Avrupa'da faşizme karşı direniş" ve "Altın Şafak davası" gibi konular ele alındı.

Yunanistan'ın çeşitli bölgeleriyle Avrupa ülkelerinden gelen katılımcılar, kendi ülkelerindeki durumu ve mücadele deneyimlerini aktardı. Toplantıya Türkiye'den katılan DSİP MK üyesi Atilla Dirim, devletin dayattığı her türlü olumsuz koşula rağmen Türkiye'de mülteciler için bir şeyler yapmaya çalışan çok sayıda kuruluş ve örgüt bulunduğunu, bunların arasında koordinasyon sağlanması gerektiğini söyledi.

Toplantı, 18 Mart 2017'de mülteciler için Avrupa çapında eşzamanlı bir gösteri düzenlenmesi kararıyla sona erdi. Uluslararası katılımcılar, toplantının ardından Atina'da bulunan ve Afgan mültecilerin kaldığı bir kampı ziyaret etti.

Bültene kayıt ol