İngiliz sosyalistlerden Corbyn’e tebrik mesajı: “İşçi Partisi sağı öfkeleniyor, biz kutluyoruz”

25.09.2016 - 20:32
Haberi paylaş

İngiltere'deki devrimci sosyalist parti SWP, İşçi Partisi başkanlığına yeniden seçilen Jeremy Corbyn'i kutladı.

Sosyalist İşçi Partisi'nin (SWP) açıklaması şöyleydi:

"Sosyalist İşçi Partisi (SWP), İşçi Partisi liderliğine yeniden seçilen Jeremy Corbyn’I kutlar. Onun başarısı, kemer sıkma politikalarına, ırkçılığa ve savaşa karşı olan tepkinin açık bir ifadesi. Onun zaferi işyerlerinde ve sokaklarda direnişin artmasını tetikleyebilir. Jeremy Corbyn ve destekçileri ile birlikte, temel kamu hizmetlerini yıkıma uğratan, yoksulluğu derinleştiren, ırkçılığı kışkırtan ve İngiliz silahlı kuvvetlerini daha çok emperyalist savaşa girmesini sağlayan feci Muhafazakâr Parti politikalarına karşı birlikte çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

SWP eş genel sekreteri Charlie Kimber: “Aferin Corbyn! Corbyn İşçi Partisi’nin sağ kanadına ve bu kanadın çürümüş Blaircı mirasına bir darbe daha indirdi.”

SWP eş genel sekreteri Amy Leather: “Jeremy Corbyn’in zaferi kemer sıkma politikalarından ve ırkçılıktan nefret eden herkes için bir destek niteliği taşıyor. Corbyn’in mitinglerinde, kalabalık ve coşkulu izleyicilerin sosyalist bir mesajı alkışlayıp destekledikleri görüldü. Bu insanlar sokaklarda ve işyerlerinde Muhafazakâr Parti hükümetini önce engelleyip sonra onu yerinden edecek bir hareket haline gelmelidir. SWP, İşçi Partisi’nin bir parçası değildir. Ancak gelecek hafta Pazar günü, İşçi Partisi üyeleri ile birlikte Birmingham’daki Muhafazakâr Parti kongresine karşı yapılan protestonun bir parçası olacağız. 8 Ekim Cumartesi günü Britanya’da kitlesel bir ırkçılık karşıtı hareket inşa etmeyi amaçlayan –ve Jeremy Corbyn’in de konuşacağı- “Irkçılığa Karşı Çık” konferansına katılacağız.”

İşçi Partisi’nin içindeki ve dışındaki tüm Corbyn destekçileri ile birlikte çalışarak kemer sıkma politikalarına, ırkçılığa ve savaşa karşı mücadele edeceğiz. 5 Ekim’de başlayacak olan asistan doktorların grevi hepimizin odaklanması gereken bir olay.

Jeremy Corbyn’in asistan doktorlara destek olmak ve Ulusal Sağlık Sistemi’ni (NHS) savunmak için ülke çapında bir eylem çağrısı yapmasını istiyoruz.

İşçi Partisi’nin sağ kanadı, Corbyn’i liderlikten düşürmek için çok büyük bir çaba gösterdi ve şimdi manevralarına son verecek değiller. Onların birliği kabul etmesinin tek yolu, bu birliğin kendi çürümüş koşullarına göre sağlanması. Corbyn’e güvensizlik oyu veren 172 İşçi Partili milletvekilinin büyük çoğunluğu onun amansız düşmanları olmaya devam edecek.

SWP eş genel sekreteri Charlie Kimber: “Corbyn’in üzerinde taviz vermesi ve sağ kanadın gönlünü alması yönünde muazzam bir basınç olacak. Eğer bunu yaparsa sonuç felaket olur. Corbyn’in başarısı sağlayan cesaret ve “böyle gelmiş böyle gider” siyasetinden kopması oldu. Bu yüzden geri adım atmamalı.”

Gerçek bir değişimi gerçekleştirmek için servet ve güç sahiplerinin üzerine gitmek gerekiyor. Yunanistan’da Ocak 2015’te Syriza hükümetinin seçilmesi tüm dünyada umutla karşılandı. Ancak Syriza hükümeti Avrupa Birliği kurumlarının, bankacıların ve zenginlerin, finansal, ekonomik ve siyasi basıncıyla karşılaştı. Şimdi ise kendisinden önce gelen Muhafazakâr hükümetin uyguladığından daha kötü bir kemer sıkma politikası uyguluyor. Biz bu nedenle, İşçi Partisi’nden bağımsız bir harekete ihtiyacımız olduğunu savunuyoruz."

Bültene kayıt ol