Brezilya'da gayrimeşru hükümete karşı 17 kentte eylemler

11.06.2016 - 13:22
Haberi paylaş

Brezilya'da Rousseff'in gayrimeşru yollarla sonucunda geçici olarak devlet başkanı görevine getirilen sağcı-liberal parti PMDB'nin lideri Michel Temer'e karşı gösteriler devam ediyor.

Brezilya'nın 17 kentinde düzenlenen yürüyüş ve eylemlerde "Temer defol", "Temer istifa" ve "Rousseff geri dön" yazılı pankartlar açıldı. İşçi Partisi (PT) lideri ve Devlet Başkanı Dilma Rousseff, hakkında yolsuzluk iddiaları olması gerekçesiyle görevden alınmıştı.

Sendikaların ve kitle örgütlerin çağrısıyla düzenlenen eylemlerde Michel Temer'in işçilerin maaşını düşürülmesi, işten çıkartmalar, eğitim ve sağlık alanında özelleştirmelere ve sosyal alanda kesintiler yapma açıklamasına karşı tepkiler dile getirildi.

Genel grev hazırlığı

Ülkenin en büyük sendika birliği olan CUT, 17 kentte düzenlenen Temer Defol (Fora Temer) eylemlerin ardından genel grev hazırlıklarına devam ettiklerini duyurdu. Sendikanın yaptığı açıklamaya göre; Haziran ayında işyerlerinde ve bölgelerde başlattıkları çalışmaları Temmuz ayında yapacakları genel grevle sonlandıracaklarını belirtti.

Bültene kayıt ol