Moldova: Binlerce kişi hükümetin istifasını istedi

30.11.2015 - 11:41
Haberi paylaş

Pazar günü Moldova'nın başkenti Kişinev'de ve ülkenin diğer büyük şehirlerinde toplanan binlerce gösterici hükümetin istifasını, yolsuzlukların cezalandırılmasını, bozuk sosyal ve ekonomik durumun iyileştirilmesini istedi. 

Bu, Eylül ayından bu yana "Onur ve Gerçek Platformu" (Dreptate si Adevar, DA) tarafından düzenlenen altıncı büyük sokak gösterisi. Göstericiler, sürekli eylem formu olarak Büyük Halk Meclisi Meydanı'nda yüzlerce çadır kurdular. 

Moldova, Avrupa'nın en fakir ülkesi olarak ekonomik çöküntünün eşiğinde bulunuyor. Avrupa yanlısı koalisyon hükümetinin Ekim sonlarında düşmesinden bu yana, ülkede yeni bir hükümet kurulamadı. 2014 yılında banka sisteminden 750 milyon dolar buharlaşmış, Liberal Demokrat Parti üyesi Başbakan Vlad Filat tutuklanmış ve koalisyon bozulmuştu.

O günden bu yana yürütülen soruşturmalarda bir sonuca ulaşılamadı ve komşu Romanya politik istikrarsızlığı gerekçe göstererek maddi yardımı tümüyle durdurdu. Moldova sokakları ise aylardan bu yana binlerce göstericinin protestolarıyla sarsılıyor.

Bültene kayıt ol