Emperyalist koalisyon Yemen'e saldırıyor

27.03.2015 - 11:05
Haberi paylaş

Husilerin ayaklanmasına karşı Suudi Arabistan'ın öncülüğünde ABD'nin desteklediği 10 Arap ülkesi, dün sabahtan beri Yemen'i bombalıyor.

"Kararlılık Fırtınası" adı verilen operasyon kapsamında, dün gece başkent Sana ve Sada kentindeki askeri noktalara saldırı düzenlendi.

Husilere yakın kaynaklar, başkent Sana’da işgal koalisyonuna ait bir uçağın vurulduğunu duyurdu.

Fars haber ajansı ise Husilerin dünya ticaretinin yüzde 65’inin yapıldığı Bab el-Mendeb boğazını kapatmak için hazırlık yaptığını öne sürdü. Haberde Bab el-Mendeb’in kapatlması üzerine aylar öncesinden planlar yapıldığı ve Hizbullah’ın 2006 yılındaki Temmuz Savaşı’nda İsrail gemilerine karşı kullandığı Çin yapımı füzelerin kıyı bölgesine yerleştirildiği belirtildi.

Yemen'de Arap Baharı'yla birlikte başlayan gösteriler sonucu diktatör Salih, "barışçıl geçiş" ile iktidarı bırakmıştı. Batı emperyalizmi, bu örneği, Arap Baharı'yla birlikte ayaklanmaların yaşandığı tüm ülkelere, rejimlerin baskıcı yapısı değişmeden baştaki liderlerin değişmesi anlamında model olarak gösteriyordu.

Ülkede son dönemde ise Husilerin kitlesel ayaklanmaları yaşanıyor.

Saldırıyı AKP de destekliyor

Gezi direnişinden beri her gelişmenin arkasında "faiz lobisini" arayan, Batı karşıtı bir dil kullanan AKP ise Husilere yönelik saldırıyı destekliyor.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik askeri operasyon başlatmasını desteklediğini belirterek “Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri başta olmak üzere bölge ülkelerinden oluşan bir koalisyon gücü tarafından Hutilere karşı başlatılan ve ülkemize Suudi Arabistan tarafından önceden bilgisi verilen askeri harekatı destekliyoruz” denildi.

Bültene kayıt ol