Antikapitalistler, İstanbul ve Ankara'da iklim için sokağa çıkıyor

25.11.2015 - 19:19
Haberi paylaş

1 Kasım seçimleri öncesinde "Oyumuz Umuda" kampanyasını yürüten Antikapitalistler, bu hafta sonu İstanbul ve Ankara'da yapacağı basın açıklamalarıyla, Fransa'da yapılacak BM İklim Zirvesi (COP21) öncesi "İklimi değil sistemi değiştir" diyecek.

Antikapitalistler, 28 Kasım Cumartesi günü saat 15:00'te İstanbul'da Galatasaray Meydanı'nda ve Ankara'da Yüksel Caddesi'nde yapacağı basın açıklamalarıyla iklim değişikliğinde egemen sınıfların rolünü teşhir ederek küresel kapitalizmi protesto edecek.

Eylemlerin çağrısı şöyle:

"Şimdiden 1 derecenin üstünde ısınma gerçekleşti. İki derecelik ısınma, geri dönülemez nokta olacak. İklimi, insan ve canlı türlerinin büyük çoğunluğunun yaşayamacağı şekilde değiştiren, fosil yakıt kullanımından vazgeçmeyen küresel kapitalizmdir.

Aralık ayında bu kapitalistlerin çıkarlarını kendi çıkarı bellemiş dünya liderleri Paris’te buluşacak. Suriye'ye bomba yağdırırken, karbon salımlarının indirimi üzerine pazarlıklar yapacaklar.

Devletlerin hiçbiri bilim insanlarının uyarılarını dinlemeye ve gerçekçi bir önlem almaya yanaşmıyor. İklim felaketlerinin faturasını ise işçiler ve yoksullar ödüyor. Paris zirvesinden zengini daha zengin etmek ve daha çok silahın satılmasına yol açmak dışında bir karar çıkmayacak.

Onlar 7 milyar insanın hayatını korumayamaz. Bize gereken yenilenebilir enerji, diğer canlıllar ve doğa ile uyumlu yeni bir sistemdir.

Onlar savaşıyor, biz ölüyoruz. Paris'te liderlerin toplantısına izin verip, iklim değişiliğine karşı yürüyüşün yasaklanması kabul edilemez. Savaş değil barış, baskı değil özgürlük, yeni bir dünya istiyoruz.

28 Kasım günü dünyanın her yerinde insanlar iklimi değiştiren küresel kapitalizme ve liderlerine karşı sokaklarda olacak.

Her şeyi değiştirmek için herkese ihtiyaç var.

Sen de gelir misin?"

Facebook:

İstanbul
Ankara

Bültene kayıt ol