12-13 Kasım'da Boğaziçi Üniversitesi'nde İklim Forumu

08.11.2015 - 18:59
Haberi paylaş

Paris’te yapılacak iklim zirvesinde belirleyici rol oynayacak 20 ülkenin lideri 15-16 Kasım’da, Antalya’da yapılacak G20 zirvesinde buluşuyor. Dünyanın pek çok ülkesinden ve Türkiye’den 150’nin üzerinde konuşmacıyla 60'nı üzerinde oturumu içeren, 12-13 Kasım’da Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek İklim Forumu’nda ise hazırlıklar tamamlanmak üzere.

30 Kasım-11 Aralık 2015 tarihleri arasında Paris’te toplanacak olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Sözleşmesi Taraflar Konferansı (COP21 Zirvesi) önümüzdeki dönem dünyanın kaderini belirleyecek yeni bir iklim anlaşmasına imza atacak. Paris’te yapılacak COP21 zirvesinden hemen önce iklim değişikliği konusunda belirleyici rol oynayacak yirmi ülkenin liderleri bu ay Antalya’da yapılacak G20 zirvesinde toplanacak.

Gezegenin geleceğini ilgilendiren bu konunun sadece politikacılar tarafından konuşulamayacağını düşünen sosyal hareketler, İstanbul’da, G20 öncesinde İklim Forumu‘nu ve Büyük İklim Yürüyüşü‘nü düzenliyor. Yerel ve uluslararası birçok sivil toplum kuruluşu, çevre aktivisti, yerel ve sosyal hareket, akademisyen, bilim insanı bu forum kapsamında 12-13 Kasım tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde ve ardından 14 Kasım saat 14:00'te basın açıklaması için Galatasaray Meydanı'nda bir araya geliyor.

Gıda sorunundan, iklim bilimine, yerel mücadelelerden, politikaya kadar birçok konunun tartışılacağı forum, herkesin katılımına açık.

Detaylı bilgi için: iklimicin.org

Forumun programı için tıklayın.

Türkiye'de 2005'ten beri iklim değişikliğine ve kirli enerji politikalarına karşı doğayı ve yaşamı savunan Küresel Eylem Grubu (KEG) da forumda iki oturum düzenleyecek.

Bültene kayıt ol